Florenian neidot

Florenian neidot

Liliana Lento 2023

Nysalor, 200 s.

Romanttinen fantasiakirja uusille aikuisille.

Larissa

Larissa elää miehensä Henrikin kanssa Marianbergin kaupungissa. Hän on vihdoin onnellinen sinisessä talossaan ja työskennellessään puodissa. Aiemmat väkivaltaiset kokemukset alkavat jäädä taka-alalle. Raskauden myötä perhesuhteet ja niiden monimutkaisuus on alkanut mietityttää Larissaa. Eräänä päivänä esihenkilön korottaessa ääntään, Larissa saa takauman väkivaltaisesta menneisyyden tapahtumasta. Larissaa kummastuu voimakasta rektiotaan, mutta antaa sen olla. Hänelle ei voisi enää koskaan tapahtua vastaavaa, eihän.

Tiziana

Larissan sisko Tiziana on paennut pakkoavioliittoa Marianbergin kaupunkiin. Hän on löytänyt itselleen kaupungista kodin ja oman paikansa kukkakaupasta. Tizianian elämästä puuttuu kuitenkin se oikea, vaikka välillä Tizianian tuntee, ettei rakastumista tarvitsekaan. Taatusti hän ei aio ainakaan suostua mukavaan intohimottomaan avioliittoon, kun hänen pitkäaikainen ystävänsä Rufus kosii häntä. Kun ihastus viimein iskee Tiziania vasten kasvoja, tulee se täysin odottamattomalta suunnalta.

Margaret

Margaretin mielen täyttää huolet. Hän tuntee mustasukkaisuutta miehestään Viktorista, kun kartanon piika tuntuu keimailevan miehelle. Kartanon emäntänä hänen tulisi tietenkin olla aina ystävällinen ja tyyni, mutta hän ei malta olla tiuskaisematta piian virheille. Margaretia huolestuttaa poikansa Elias. Maailma on monenlaisia vaaroja täynnä. Erityisen uhkaavalta tuntuu hänen appensa, joka tuntuu naukkailevan yhä enemmän konjakkia ja puhuvan perättömiä entisestä kartanon piiasta Larissasta.

Suomalaista new adultia

Florenian neidot on suunnattu uusille aikuisille, eli edustaa new adult kirjallisuutta, jota suomalaiskirjailijoilta on ilmestynyt vielä hyvin vähän. Kirjassa yhdistyy lukuisia loistavia elementtejä, historiallisuutta, fantasiaa ja romantiikkaa. Romantiikka on tyypillistä new adult kirjallisuudelle, koska siinä käsitellään usein parisuhteiden vakiintumista ja oman seksuaalisuuden löytämistä. Florenian neidoissa genret yhdistyvät sulavasti luoden maailman, jossa puukansa ja paljaat, eli ihmiset ilman yhteyspuuta elävät rinnan. Puukansalla on erityisiä voimia liittyen yhteyspuuhunsa. Yhteyspuun mukana tulee kuitenkin heikkouksia, kuten se että puukansa voi aistia, kun yhteyspuuta vahingoitetaan.

Siinä missä nuorten aikuisten kirjoissa itsenäistytään, ollaan uusien aikuisten kirjoissa itsenäisen elämän alkutaipaleella. Florenian neidoissakin näkyy teemoina uravalinnat, avioliitto ja äitiys, mutta siinä käsitellään myös surua, traumoista aiheutuvia haasteita elämässä ja pelkoja, joita joutuu kohtaamaan elämää rakentaessa.

Florenian neidot on jatkoa Koivu ja Pihjala -kirjalle, jossa Larissan ja Tizianan tarina saa alkunsa. Florenian neidoissa seurataan kolmen nuoren, mutta jo aikuisen naisen elämää. Jokaisella naisella on erilaiset ongelmat ihmissuhteissaan, mutta Larissan tarina tuo juoneen jännitystä. Olisin itse halunnut, että Larissaan olisi keskitytty enemmänkin, ja että Larissan tarinasta olisi tuotu esiin enemmän ristiriitoja. Vaikka kirja toimii itsenäisenä teoksena, suosittelen tutustumaan Larissan ja Tizianan tarinaan sarjan ensimmäisessä osassa.

Liliana Lento on kirjoittanut uusialle aikuisille suunnatun Kissanaisia romaanin, johon voit tutustua tämän linkin takaa.

Kirja saatu kustantajalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *