Minusta

Minusta

Olen aina lukenut paljon, niin paljon, ettei kaikki lukemani mitenkään pysy mielessä. Pitkään olen pohtinut kirjoihin liittyvän blogin aloittamista, mutta hylännyt ajatuksen aina ajanpuutteen vuoksi. Vuoden 2019 lopulla aloitin Instagramissa lukupäiväkirjan. Päätin tallentaa kaiken lukemani kuvina, jotta voin kansikuvien kautta palauttaa kirjat mieleeni. Toisista kirjoista innostuin kirjoittamaan sanasen, tosia tuli pohdittua niin monisanaisesti, että alustan tarjoama merkkimäärä ei enää riittänyt.

Kirjagramyhteisö on ollut kaikin puolin ilahduttava kokemus. Se on ollut minulle lämmin ja virkistävä runsaudensarvi, täynnä erilaisia lukijoita, keskustelijoita, kannustusta ja loputtomasti lukuvinkkejä. Kirjagramiin on tullut kirjojen lisäksi otettua kuvia bullet journal puuhailuistakin. Lisäksi olen todella innostunut kaikista lukuhaasteista ja kirjabingoista.

Välillä puhelimella näpertäminen turhauttaa. Tekstien paisuessa en koe Instagramia enää niin mielekkäänä alustana. Ja mitä enemmän kirjoista kirjoittaa, sitä enemmän houkuttaa uppoutua niitä pohdiskelemaan. Kirjastoalalla työskentelevänä minulla on taipumusta hakea mieleni sopukoista muita samankaltaisia kirjoja, rakennella teemakokonaisuuksia tai toisinaan lukea kirjailijan koko tuotanto. Tunnen toisinaan tarvitsevani tilaa.

Olen hyvin utelias lukija. Ei ole kirjallisuuden lajia johon en suostuisi tutustumaan. Romantiikka ja sotakirjallisuus ei ole ominta minua, mutta jos kerrot syyn, en tarvitse ehkä kuin yhden, niin luen oman mukavuusalueeni ulkopuolelta. Itseasiassa, olen haastanut itseäni kaikenlaisten yllätyksellisten tekstien pariin, mitä hauskimmin keinoin. Vuonna 2021 yllytimme toisemme bloggaaja Kirjapöllön huhuiluja kanssa värihaasteen ja päätimme lukea kaikki sinä vuonna julkaistut tietyn väriset kirjat. Värini oli violetti ja luin 70 violettia kirjaa. Tänä vuonna värini on turkoosi. Perustin parhaan ystäväni kanssa kahden henkilön lukupiirin, jossa valitsemme kirjat vuorotellen ja näin tulee varmasti luettua monta kirjaa, jotka muuten jäisivät hyllyyn. Tänä vuonna seikkailen vahvasti uutuustietokirjojen matkassa ja aion haastaa mukaan muutkin halukkaat, himokkaat ja tiedonjanoiset lukijat.

Kirja on minulle elämyksen lisäksi käyttöesine. Se on turvatuote, joka kulkee aina laukussa tai kuulokkeissa. Kirja taipuu inspiraation lähteeksi, venyttelyseuraksi, joogablokiksi tai käsipainoksi. Olen kouluttautunut ohjaajaksi joogassa ja tankotanssissa, joten liikunta on vahvasti mukana elämässäni. Monet toiminnalliset harjoitukset on tullut tehtyä kirjan kanssa. Ehkä jonain päivänä kehitän oman kirjajoogan. Miksipä ei, kun oluelle ja synkkyydellekin löytyy jo omat asanaharjoituksensa. Kirjan kanssa lähes kaikki on hauskempaa.

Tervetuloa mukaan seuraamaan kirjakasta menoa!

Follow my blog with Bloglovin