Warren 13 ja kaikkinäkevä silmä

Warren 13 ja kaikkinäkevä silmä

Warren the 13th and the All-seeing eye – Tania Del Rio ja Will Staehle

Kumma kustannus 2022, suomentanut Annukka Kolehmainen

Warren 13 aloittaa uuden lapsille suunnatun mysteerisarjan. Ensimmäisessä osassa etsitään kaikkinäkevää silmää.

Warren 13 on 12 -vuotias orpo hotellin perijä. Hotellin on perustanut Warren ensimmäinen ja rakennuttanut Warren toinen. Hotelli on ollut Warrenin omistama siitä lähtien. Nyt hotelli on Warrenin sedän ja hänen kauhean Annakonda -vaimonsa hallussa, kunnes Warren on vanhempi. Hotellissa ei ole ollut vieraita viiteen vuoteen. Warren pyrkii kuitenkin huolehtimaan hotellista isänsä toiveiden mukaisesti.

Työt hän hoitaa pääasiassa yksin. Warrenin setä on patalaiska ja viettää päivänsä lähinnä ottamalla nokosia ja palvomalla Annakondaa. Annakonda puolestaan tuhoaa hotellia minkä kerkeää. Annakonda luulee löytävänsä hotellista kätketyn aarteen, kaikkinäkevän silmän. Warren uskoo silmän olevan pelkkää tarua, mutta tulee toisiin ajatuksiin löytäessään sattumalta Warren toisen päiväkirjan.

Warren 13 on iloinen sekamelska hirviöitä, erikoisuuksia, mysteereitä ja nopeita tarinan käänteitä. Kirjassa on kiehtova kuvitus ja tekstin korostuksia. Ensivaikutelmalta kahdella palstalla kulkevaa tekstiä tuntuu olevan paljon, mutta tarinan tempo on vilkas ja tarinan käänteet mielenkiintoisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *