Taikakello

Taikakello

Viereismaailmojen seikkailut 1 – Rasalina Jänö

2022 Mäkelä, 165 s.

Samaistuttava fantasiaseikkailu alakoululaisille ja ääneen luettavaksi.

Kello

Valpurilla ja hänen äidillään on tapana käydä säännöllisesti kerran viikossa kirpputorilla. Reissu on mukava yhteinen hetki ja tällä kertaa se tulee juuri täydellisenä hetkenä kaiken muun mennessä pieleen. Valpuri eksyy kirpputorilla sukkaa neulovan mummon pöydän ääreen. Pöydässä välähtää ja Valpuri huomaa kauniin hopeakellon. Mummo ryhtyy yllättäen tyrkyttämään kelloa Valpurille, joka ottaa kellon vastaan ja huomaa samalla mummon omituiset eripariset silmät.

Kotona Valpuri esittelee kelloa äidilleen. Valpurin kääntäessä kellon nuppia, viisarit lähtevät pyörimään ja Valpuri tuntee outoa kihelmöintiä ihollaan. Ilma tuntuu väreilevän ja muuttuvan paksuksi Reetta -äiti kohtottaa kätensä, mutta huomaa sen muuttuvan hopeiseksi tomuksi.

Naumaa

Valpuri ja Reetta päätyvät nurmelle vieraaseen paikkaan. Hämmästyksekseen he huomaavat olosuhteiden muuttuneen muutenkin kuin vain ympäristön osalta. He nimittäin ovat kissoja. Kauaa he eivät ehdi ihmetellä asioiden saamaa käännettä, kun heidän luokseen laskeutuu helmiäishohtoinen pöllö. Pöllö kertoo, että he ovat saapuneet Naumaahan etsimään kuningattaren valtikkaa. Pöllä jättää heille arvoituksen, jonka tulisi johdattaa heidät tehtävässä eteenpäin.

Tässä kirjassa on kyllä aivan ihanan kaunis kansi.

Arkea ja arvoituksia

Rasalina Jänön kirja kuvaa alakoululaisen Valpurin arkea yksinhuoltaja äidin Reetan kanssa. Kirjassa kuvataan samaistuttavasti alakoululaisen ja vanhemman pieniä arkisia haasteita, kuten matematiikan tunteja ja myöhästymisiä, vaikka itse tarina on sadunomainen. Kissaksi muuttuminen antaa tarinaan hauskoja kommelluksia ja arvoituksia voi lukija ratkaista itse, koska niiden vastaukset eivät paljastu liian nopeasti. Suosittelen tätä ääneen luettavaksi 7–9-vuotiaille. Kirjan lyhyet luvut sopivat hyvin ääneen lukemiseen, mutta myös niille, jotka lukevat jo sujuvasti, mutta tarvitsevat vielä rutiinia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *