Sarjakuvia yläkoululaisille

Sarjakuvia yläkoululaisille

Anne Frankin päiväkirja

Ari Folman & David Polonsky, 2019 Tammi

Sarjakuvasovitus suositusta teoksesta loihtii Annen tunteet kuviksi. Erityisen upeasti sarjakuva korostaa henkilöiden luonteenpiirteitä. Rouva van Daan on kiintynyt omaisuuteensa ja kuvataan useinnistumaan arvokkaalla potallaan. Margot on enkeli, joka asiassa. Viihdyttävä kuvallinen kerronta ja voimakas kasvutarina kohtaavat. Tarinaan syvyyttä tuo pitemmät päiväkirjan tekstikatkelmat, mutta myös isot kuvat uhkaavalla tunnelmalla.

Iggy 4-ever

Hanna Gustavsson, 2022 Sammakko, suom. Elias Lahtinen

14 -vuotiaalla Ingridillä on vaikeuksia kommunikoida arjen väsyttämän äitinsä kanssa, parhaan kaverin Jullen kanssa on jatkuvasti jotain vääntöä ja koulussa pojat ärsyttävät huutelullaan. Tähän päälle Iggyltä hajoaa puhelin, eikä äidiltä heru rahoja uuteen. Sarjakuvan aiheina on teinin ankean lähiöelämän lisäksi sosiaalinen eriarvoisuus, seksuaalisuus ja sukupuoli.

Kolmen kuninkaan aarre

Voro 1 – Janne Kukkonen, 2016 Like

Ehdottomasti suosikkisarjakuvani! Voro sopii kaiken ikäisille lukijoille. Kolmen kuninkaan aarre aloittaa Voro -trilogian, joka kertoo mestarivarkaaksi aikovasta Liljasta. Lilja elää vanhan varkaan Seamusin opissa ja uskoo kykyihinsä vankkumattomasti. Lilja saa toimeksiannon, jonka avulla hän voi todistaa killalle kykynsä varkaana. Lilja päätyy herättämään muinaiset voimat ja sotkemaa itsensä keskelle ikiaikaista valtataistelua.

Viimeinen ilta

Pumpkin heads – Rainbow Rowell & Erin Faith Hicks, 2020 Karisto, suom. Taina Wallin

Josie ja Deja ovat työskennelleet joka syksy kurpitsafarmilla. Tämä syksy on kuitenkin erilainen, he ovat valmistumassa ja tämä on heidän viimeinen kertansa farmilla. Josie on surkeana, mutta Josie haluaa ottaa viimeisestä farmistaan kaiken irti, kokea kurpitsafarmin kaikki huvitukset. Josie aikoo myös vihdoin kysyä toffeekojun söpöä tyttöä ulos. Viimeinen ilta voikin olla heidän elämänsä seikkailu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *