Murhadraama ja yksi laama

Murhadraama ja yksi laama

Murder drama with your llama – Erin McCarthy ja Kathy Love

Jalava 2022, suomentanut Nana Siironen

Murhadraama ja yksi laama on ensimmäinen lukemani cozy crime -kirja. Cozy crime on rikoskirjallisuuden vahvasti viihteellinen alalaji, jossa rikosta selvitellään romanttisessa maalaismaisemassa ja uuden elämän opettelun oheilla käydään treffeillä sekä nautitaan lasi viiniä tai katsotaan elokuvia pehmeän sohvan nurkkaan käpertyneenä. Romanttisesta rikoskirjallisuudesta poiketen ainakaan tämä kirja ei sisältänyt seksiä, eikä juuri väkivaltaakaan, jos laaman sylkäisyä ei lasketa.

Sophie on perinyt isoäidiltään kartanon ja pubin, jotka sijaitsevat idyllisessä Friendship Harborin kaupungissa. Sophien tauonnut näyttelijän ura jää Los Angelisiin, kun hän lähtee ystävänsä Oliverin kanssa tutustumaan perintöönsä. Kartanolla heitä odottaa Cliff, joka esittelee Sophien mumman talosta yllätyksen jos toisenkin. Mumma on ollut melkoinen hippi ja hänellä on lemmikki laama, Jack Kerouc.

Sophie ei ole juuri ehtinyt mummaansa tutustua, mutta pitää vaikutelmasta, jonka perinnöstään saa. Hän alkaa tuntea olonsa heti kotoisaksi. Harmi, ettei hänen pubinsa isäntä, hillitön hottis, Dean, tunnu lämpenevän Sophien yrityksille olla ystävällinen. Sophie ei kuitenkaan ehdi pohtia Deaniä pitkään, kun poliisi jo koputtelee hänen ovelleen. Cliff on löydetty kuolleena ja rikospaikalta on tavattu Sophien laama, joka saa niskoilleen epäilyt kuoleman tuottamuksesta.

Sophie ei halua aloittaa uutta elämäänsä pienessä kaupungissa murhaajalaaman omistajana, joten hän ryhtyy selvittämään tapausta pakottaen Oliverin watsonikseen. Sophie saakin kaupunkilaisista selville monenmoista, mutta tutkimuksen suunta muuttuu heti alkuun, kun vanha Cliff paljastuu melkoiseksi pelimieheksi.

Tämä lyhyt, vähän kliseinen, lattean humoristinen kirja on kuin onkin oikein kiva kokonaisuus. Tästä ei todellakaan jää kenellekään paha mieli. Murhadraama ja yksi laama aloittaa Friendship Harborin mysteerit -sarjan. Kaupungin asukkaista jokainen tuntuu olevan persoona, joten mysteerit tuskin loppuvat pikku kaupungista lyhyeen. Kaupunkilaisilla tuntuu olevan kahdenlaisia tunteita Sophieta ja hänen mummaansa kohtaan. Osan tapaamistaan ihmisistä Sophie saakin jo puolelleen ja enpä haukkoisi henkeäni, jos Sophie saisi lopulta Deaninkin lämpenemään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *