Kolme jouluista kuvakirjaa

Kolme jouluista kuvakirjaa

Mörri joulupukkina – Ryan T. Higgins

2023 Kumma-kustannus, suomentanut Raija Rintamäki

Ryan T. Higgins luoma Mörri -karhu on ilahduttanut lukijoita jo useassa kuvakirjassa. Mörri on ynseä ja hapan, mutta karhean kuoren alla piilee sydän, joka on täyttä kultaa. Mörri on adoptoinut joukon hanhen poikasia ja tarjonnut kodin hiirille, vaikka ainoa asia mitä hän itse kaipaa, on omaa rauhaa. Joulusta Mörri ei pidä lainkaan, mutta hiirten ja hanhien hössötys ajaa Mörrin ulos lumitöihin. Punaisessa kerrastossaan huhkivaa Mörriä luullaan joulupukiksi ja niin jäävät jälleen Mörrin toiveet rauhasta ja hiljaisuudesta unholaan.

Ihanien Mörri -kirjojen lisäksi Ryan T. Higginsin tuotannosta kannattaa tutustua Kavereita ei saa syödä! -kirjaan.

Joulun taika – Lotta-Sofia Saahko

2023 Tammi, kuvittanut Christel Rönns

Joulun taika on lämminhenkinen kuvakirja, jossa pieni Lotta saa kuulla papaltaan, millaista jouluna oli papan ollessa pikku poika. Papan kertomus vie aikaan, jolloin Suomi kävi sotaa ja kaikesta oli pulaa. Joulun aika oli silti lapselle parasta aikaa, eikä papan tarinoista puutu ihmeitä.

Lotta-Sofia Saahko on tullut tunnetuksi kirjoistaan, jotka käsittelevät isovanhemmilta kerättyjä muistoja ja nuorten kokemuksia monikulttuurisuudesta. Joulun taikaa on toinen Lotta ja Pappa -kirja.

Virtasten joulut – Anneli Kanto

2022 Karisto, kuvittanut Noora Katto

Virtasten joulut kirjassa muistella menneiden joulujen kaikkia hauskoja ja ei niin hauskoja sattumuksia, palaneita pipareita ja kadonneita torttuja. Yksikään joulu ei ole ollut täydellinen, mutta onko se edes joulun pääasia?

Virtasten joulut on 13. kirja Viisi villiä Virtasta – kirjasarjassa. Tarinat Virtasista ovat aina lapsiperheen arjen ytimestä, mutta pidin Virtasten joulut -kirjaa erityisen samaistuttavana, koska harvoin ovat lapsiperheen joulut täydellisen harmonisia kokemuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *