Hengissä

Hengissä

Martta Kaukonen

2023 WSOY, 271s.

Henkeäsalpaavan tiivistunnelmainen Terapiassa saa hämmentävän jatko-osan. Suosittelen ehdottomasti aloittamaan ensimmäisestä osasta.

5 vuotta myöhemmin

Terapiassa -kirja aloitti tarinan parikymppisestä Irasta, joka kärsii ahdistuneisuushäiriöstä. Ira on traumatisoitunut lapsuuden hyväksikäytöstä ja hakeutunut terapiaan.

Hengissä palaa Iran tarinaan viisi vuotta myöhemmin, kun Iran hyväksikäyttäjä ja sieppaaja vaimoineen on vangittu. Ira itse vasta aloittelee elämäänsä. Hän on saanut harjoittelijan paikan sanomalehdestä ja muuttanut asumaan raitistuneen isänsä luokse.

Ira vahtii isäänsä ja etsii merkkejä juomisesta, kun taas Arto vahtii tytärtään etsien merkkejä syömishäiriöstä ja itsetuhoisuudesta. Menneisyys ei jätä kumpaakaan rauhaan.

Sarjamurhaajan paluu

Sanomalehdessä Ira saa tehtäväkseen kuolintapauksista raportoinnin. Viiden rivin kuolemat herättävät Irassa tunteen, että kuolemat eivät olekaan tapaturmia, vaan Helsingissä liikkuu sarjamurhaaja. Kuoleman tapaukset puhuttelevat Iraa kuin hän olisi ollut itse niitä todistamassa ja tietäisi niiden olevan murhia.

Sarjamurhaajaa etsii myös eläköityvä rikospoliisi Kerttu Leppänen. Hän saakin haltuunsa sarjamurhaajan päiväkirjan. Päiväkirja tosin ei tunnu johtavan tekijän jäljille. Päiväkirja on Kertulle vaarallisempi kuin hän osaa odottaakaan.

Hämmentävä ja erittäin koukuttava

Kuten Terapiassa -kirja Hengissäkin etenee usean näkökulman voimin lyhyin kappalein. Kertojien näkökulmat yhtenevät ja poikkeavat toisistaan täysin satunnaiseen tahtiin, joka luo hämmentävän arvoituksen. Lukija ei voi kuin miettiä, että mitä helvettiä tässä nyt on meneillään.

Iran tarina saa uusia henkilöitä ja menneisyys avautuu kuin hauta päähenkilöiden jalkojen alle. Kuka lopulta selviää hengissä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *